TEE-DESIGNIN TARINA

 

Tarina alkoi Lahdessa vuonna 1987. Olin valmistunut vaatesuunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista ja perustanut suunnittelutoimiston.

Sain ystävältäni pyynnön auttaa häntä messuosaston suunnittelussa ja näin sain ensimmäisen tilasuunnitteluprojektini. Yhdeksänkymmentä luvulla tv:n sisustusohjelmien myötä yksityiset asiakkaat löysivät asiakkaikseni runsain joukoin. Tein muutaman vuoden sisustus- ja vaatetussuunnittelua rinnakkain. Muutettuani Lahdesta Ouluun 1995, suoritin Limingan Taidekoulussa sisustussuunnittelukurssin.

Tilasuunnittelusta tuli Tee-Designin pääprioriteetti.

Vuosituhannen vaihteessa yhteistyö ravintolatarviketoimittajan kanssa vei mukanaan ravintolasuunnittelun pariin ja vuosien saatossa kontaktit arkkitehtitoimistoihin tutustuttivat julkisten tilojen suunnitteluun. SIO:n jäsenyyden sain vuonna 2013.

Julkisten tilojen ja toimitilojen suunnittelun parissa koen pääseväni tällä hetkellä laajimmin vaikuttamaan ammattitaidollani. Käyttäjämäärät tiloissa ovat suuria ja uskon, että tiloilla voidaan vaikuttaa käyttäjiin usein eri tavoin, mm parantamalla hyvinvointia ja sitä kautta vaikuttamalla terveyteen.

Kokonaisvaltaisesti suunnitellussa tilassa valojen, värien, materiaalien, muotojen ja äänien muodostama tilakokemus luo rauhaa ja hyvää mieltä.

Haluan myös auttaa yrityksiä muuttamaan tilat tuottoisiksi palveluympäristöiksi, jotka vastaavat niin käyttäjien kuin tilan omistajien moninaisiin tarpeisiin.

Teen omalta osaltani parhaani, että kaikki tilat joiden suunnittelussa olen mukana ovat laadukkaita, ajattomia, palvelevat käyttötarkoitustaan ja tuottavat iloa.

Koen sisustussuunnittelun ikigaikseni, elämäntehtäväkseni, minun tavakseni olla hyödyksi maailmassa.